Oddstream 2012

Oddstream 2012 – 2e editie

De tweede editie van het Oddstream multimediafestival vond plaats op 26,27 en 28 oktober 2012 in het Valkhofpark en de Lindenberg, in het centrum van Nijmegen. Oddstream presenteerde in het park een hoofdexpositie bestaande uit interactieve kunstinstallaties van kunstenaars en vormgevers uit heel Europa.


Naast de exposities en ‘Club Oddstream’ organiseerde Oddstream in samenwerking met het Soeterbeeck programma van de Radboud Universiteit een serie lezingen over kunst en wetenschap. Ook waren er  verschillende multimediale voorstellingen te bewonderen in de Lindenberg en een educatief workshopprogramma voor jongeren zoals lichtfotografie, lichtbloemen maken, 3d-printen en een eigen kunstinstallatie bouwen. Onder begeleiding van een kunstenaar ontdekte jongeren de wereld van kunst en technologie.

Met bijdrages van: Anke Eckardt, Bart Jansen, Bas Pronk, Byetone, Coen Hoogstraten, Cristian Vogel, Dieter Vandoren, ESHU, Extrapool, Funckarma, Gaby Tjon a Tham, Jaap van den Elzen & Augusto Meijer, Jeroen van Loon, Joris Strijbos – Macular, Julien Mier, Ka:lu, Kevin Toma, Krista van der Wilk, Lieven van Velthoven, Mark Fell, Marnix de Nijs, Mariska de Groot & Yolanda Uriz, Nicolas Bernier, Nina Kurtela, oXane, Paul Klotz, Pete Concrete, Psyk, Reynold Reynolds, Rosmarie Weinlich, Sarah Kuipers & Suzanne van Dongen,Senking, Tina Tonagel, Tim van Elferen, Them Sculptures, Urkelle