Oddstream 2014 – 3e Editie

Oddstream   – 15-24 augustus 2014 – Lindenberg, Nijmegen

EXPO – dagelijks van 11:00 tot 23:00
ticket: € 8
familieticket: € 22,50 (2 volwassenen + max. 3 kinderen t/m 17 jaar)

tickets zijn verkrijgbaar aan kassa

EVENTS – dagelijks

Iedere dag vinden er diverse activiteiten, workshops, performances of lezingen plaats op het zomerterras of op andere locaties. Veel van deze activiteiten zijn gratis toegankelijk, voor sommige wordt entree gevraagd. De aanvangtijden en prijzen zijn vermeld op de betreffende pagina’s.

TECHLAB – dagelijks van 11:00 tot 21:00 – entree gratis

ZOMERTERRAS – dagelijks van 11:00 tot 23:00 – entree gratis

VRIJWILLIGERS – wij zoeken nog vrijwilligers om mee te helpen er een mooi festival van te maken!

 

ODDSTREAM FESTIVAL 2014

Oddstream dompelt je deze zomer onder in een wereld vol kunst, design en technologie. Rust en prikkels staan hierbij centraal en wisselen elkaar in hoog tempo af. In ons dagelijks leven is er geen ontkomen aan prikkels in de vorm van tweets, berichtjes, posts en foto’ s van anderen én van onszelf. Complete rust  is voor veel mensen een luxeproduct geworden. Deze editie van Oddstream Festival draait om de spanning tussen rust en prikkels. Oddstream neemt je daarom mee op ontdekkingstocht en laat je telkens te kiezen tussen stilte en sensatie, tussen hyper en zen.

Dolen door de Lindenberg

Tijdens het festival worden de gangen van de Lindenberg omgetoverd tot een waar labyrinth. Achter elke deur en om elke hoek schuilt een nieuwe wereld vol indrukken, of een oase van rust. De tentoonstelling bestaat uit uiteenlopende installaties, die invloed uitoefenen op jou of waar jij invloed op hebt. Geen stillevens dus, maar werken die constant in beweging zijn en interactie met je aangaan.

Events op het zomerterras

Het zomerterras vormt het kloppende hart van Oddstream Festival. Van films tot performances en van hightech food tot workshops, er gebeurt telkens iets op het binnenplein van de Lindenberg Daarnaast is er ook genoeg ruimte om even bij te komen van de tentoonstelling met een hapje en een drankje. Ga ook zeker een kijkje nemen bij het Techlab, waar je kennis kan maken met de laatste technologische ontwikkelingen en ze ook zelf uit kunt proberen.

De samenwerking met verschillende partners maakt Oddstream tot een divers festival. Zo is er in samenwerking met Drift een clubavond, heeft Extrapool een augmented audiotour door de stad ontwikkelt, zijn er in samenwerking met het Soeterbeeck programma van de Radboud Universiteit een aantal lezingen, artists talks en performances en ontvangen we met het AIR Besiendershuis de groep glowARp als artist in residence.

Oddstream is met haar mix van kunst, technologie en design een uniek festival in Gelderland. Zoek deze zomer het avontuur op, en laat je uitdagen tijdens Oddstream Festival!