Oddstream Odd Talks 2

Odd Talks 27 maart

Wanneer & waar
De Dock Steigercafé – Honigcomplex
aanvang 19:30

Tickets
Entree € 7,50
Tickets Odd Talks 27 maart

Intieme technologie
Technologie komt steeds dichter bij ons te staan. We dragen technologie altijd bij ons in de vorm van smart devices, we kunnen technologie op onze huid dragen zoals smart textiles en technologie kruipt kruipt letterlijk en figuurlijk onder onze huid. We beginnen het steeds normaler te vinden dat technologie op deze persoonlijke en intieme manier ons leven indringt, maar waar ligt de grens?

Jeroen van Loon
Jeroen van Loon documenteert online en offline de digitale cultuur. Vanavond presenteert hij zijn werk cellout.me, waarvoor hij een jaar lang zijn DNA te koop heeft staan. Een DNA-sequentie staat gelijk aan 380 GB aan persoonlijke data. Door van deze data een product te maken, toont het werk mogelijke ethische, financiële en artistieke gevolgen van het verhandelen van privé data.

Marco Donnarumma
Marco Donnarumma, wiens werk Septic te zien is op de Oddstream expositie, spreekt vanavond over zijn open source biofysisch muziekinstrument Xth Sense. Met dit instrument kun je het geluid van je hart, bloed en spieren vastleggen om je lichaam te integreren in een digitaal interactief systeem voor de productie van geluid en video.

Wesley Goatley
Wesley Goatley’s werk The Listener is te zien op de Oddstream expositie. In zijn lezing gaat hij dieper in op de thema’s die de installatie bevraagt en laat hij zien hoe technologieën die we dagelijks gebruiken ons doen en laten op een zichtbare en onzichtbare manier omzetten in data. Wesley Goatley beschrijft wat dat betekent voor de inbreuk op onze privacy, maar ook voor nieuwe creatieve mogelijkheden. Hij illustreert zijn verhaal met werk van kunstenaars, schrijvers en onderzoekers dat ingaat op deze technologieën en onze relatie ermee.