Oddstream 2016

Programma Oddstream 2016

Bekijk het programmaboekje van Oddstream 2016

Expositie
De expositie bestaat uit een twintigtal kunstinstallaties van internationale kunstenaars waaronder Pauline van Dongen, Marco Donnarumma en Olivier Ratsi (Anti VJ label). In deze expositie staan de oneindige mogelijkheden en beperkingen van technologie en de interactie daarmee centraal. De expositie bestaat voor een groot deel uit werk dat bij de gratie van de bezoeker bestaat of waar je als bezoeker direct invloed op hebt.
Vrijdag 18 t/m zondag 20 maart
Vrijdag 25 t/m maandag 28 maart
Openingstijden van de expositie: 13.00 – 22.00 uur
Lees meer.

Videomapping
De Honigtoren op het Honigcomplex is van heinde en verre te zien en zal tijdens Oddstream Expositie 2016 nog meer opvallen. De deelnemers van onze opleiding Oddstream on Stage hebben een videomappingshow ontworpen voor de toren. Met deze spectaculaire show wordt de Oddstream Expositie 2016 officieel geopend. De show is tijdens de expositiedagen vanaf 19.30 – 22.00 uur iedere 15 minuten te zien.
Lees meer.

Workshops voor kinderen
Jonge bezoekers vanaf 8 jaar zijn van harte welkom om zelf te komen maken tijdens Oddstream!
De workshops zijn elke expositiedag van 13.00 – 18.00 uur. Entree is € 2,50 in combinatie met een expositie ticket.
Lees meer.

TechLab
Waar in de expositie de artistieke benadering van technologische innovaties centraal staat, draait het in het TechLab meer om de praktische toepassingen van zowel nieuwe technologieën als van kunst, zoals het 3D-scannen van mensen, drones die landmijnen onschadelijk maken.
Het TechLab is elke expositiedag toegankelijk van 13.00 – 18.00 uur in combinatie met een expositie ticket.
Lees meer.

Odd Talks
Odd Talks zijn inspirerende bijeenkomsten waarin technologische vernieuwingen van verschillende kanten worden belicht. 20 maart staat in het teken van tegendraadse technologie en hoe buiten de reguliere systemen om democratische innovaties tot stand gebracht worden. 27 maart gaat over intieme technologie en hoe technologie letterlijk en figuurlijk onder onze huid kruipt.

In Code
Gwyneth Wentink, Wouter Snoei en Arnout Hulskamp presenteren In Code, een audiovisuele performance van Terry Riley’s ‘In C’ met harp, electronica en visuals. In Code is een duizelingwekkende samensmelting van klank en beeld waarbij de zintuigen stevig worden geprikkeld. In Code gaat over structuur, vrijheid en verbondenheid waarbij het elektronische en akoestische, instructie en improvisatie en eenheid en hybride samenkomen.
Lees meer.

AVnode LPM 2015 > 2018
Oddstream is van 2015 tot en met 2018 onderdeel van het grootschalige Europese netwerkproject AVnode LPM 2015 > 2018. Twaalf mediafestivals nemen deel en sturen kunstenaars, vormgevers, performers en VJ’s naar elkaars evenement. Ook wordt tijdens elk festival kennis uitgewisseld. Tijdens Oddstream Expositie 2016 is vanuit dit project werk te zien van kunstenaars uit onder andere Polen, Tsjechië, Italië, Oostenrijk en Griekenland.
AVnode LPM 2015 > 2018 wordt financieel gesteund door Creative Europe Cultural Program van de EU.