Oddstream TechLab

Techlab

Locatie: Expositieruimte – Honigcomplex.
Entree: Alleen in combinatie met een expositieticket.
Het TechLab is elke expositiedag geopend van 13.00 – 18.00 uur.

Waar in de expositie de artistieke benadering van technologische innovaties centraal staat, draait het in het TechLab meer om de praktische toepassingen van zowel nieuwe technologieën als van kunst, zoals het 3D-scannen van mensen of een computer bedienen met je handen.

Leap motion
Wanneer: 18, 19 & 20 maart en 25, 26, 27 & 28 maart
Door: De Lindenberg
Zonder handen van alles bedienen en door het scherm laten vliegen? De Leap Motion is een bewegingscontroller, een klein apparaatje dat via USB wordt aangesloten op een computer. Het kan de handgebaren van een gebruiker herkennen en hierdoor kunnen opdrachten die normaal via het toetsenbord of een muis worden doorgegeven, door handbewegingen worden uitgevoerd. Een revolutionaire ontwikkeling, die ervoor zorgt dat je nooit meer een muis hoeft te gebruiken en je alles op je computer met hand of vinger kunt bewegen. De Leap Motion ondersteunt multitouch en is tot een honderdste van een millimeter nauwkeurig. De techniek doet denken aan de Kinect van Microsoft. Ervaar tijdens Oddstream de mogelijkheden van de Leap Motion bij het spel ‘Fragmental 3D’, een driedimensionaal Tetris.

Audio-noice installatie
Wanneer: 19 & 20 maart en 26 & 27 maart
Door: Leo Willems
Beleef de audio-noise installatie in het TechLab met ca. 28 speakers, die elk apart worden aangestuurd door ‘in’ de installatie te gaan zitten en met hoofdbewegingen in en uit te schakelen is.

3D scan
Wanneer: 26 & 27 maart
Door: Rogier Rappard
In het TechLab is de 3D scan service aanwezig. Door middel van de 3D scanner biedt 3DSS de mogelijkheid om een 3D selfie te laten te maken. In 3 minuten tijd kan je een scan van jezelf maken, die je naderhand via e-mail toegestuurd krijgt. De 3D scanner is een soort videocamera. Het grote verschil is dat er niet een 2D beeld wordt vastgelegd maar door middel van een projectie van licht wordt een 3D digitaalbeeld gecreëerd. De uiteindelijk scan kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een 3D print te laten te maken.

Een voorbeeld: