Oddstream Book Club

In de Oddstream Book Club lezen we boeken die een vernieuwend, radicaal, poëtisch of kritisch perspectief hebben op technologie. Vanwege de huidige situatie zullen we de Book Club dit keer online laten plaatsvinden door middel van een videogesprek. 

Frankissstein – Jeanette Winterson

Deze keer lezen we Frankissstein (2019) van Jeanette Winterson – een nieuwe vertelling van de klassieker Frankenstein van Mary Shelley. Het boek weeft verschillende verhaallijnen ineen en vertelt over wat Mary Shelley inspirereerde om Frankenstein in 1816 te schrijven, maar ook over Ry Shelley, een transgender dokter die tegen hun beter weten in verliefd wordt op Victor Stein, een gevierde professor op het gebied van artificial intelligence. 

Wat gebeurt er als de mens niet langer het slimste wezen is? Om het boek in context te zetten, lezen we ook enkele hoofdstukken uit het origineel. We combineren het bovendien met enkele korte artikelen en films over hedendaagse interpretaties van monsters in het algemeen en het monster van Frankenstein in het bijzonder. Deze artikelen en films worden op een later tijdstip gedeeld. 

Lees en kijk je mee? Meld je aan via info@oddstream.nl.

Oddstream kunst & technologie is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen.

Maandag 6 juli 2020 | 20.00-22.00 uur | locatie wordt nog bekend gemaakt

Vul hier uw zoekopdracht in