Oddstream Book Club

In de Oddstream Book Club lezen we boeken die een vernieuwend, radicaal, poëtisch of kritisch perspectief hebben op technologie. Deze zomer doen we een deep dive in het internet met maar liefst drie boeken! Lees ze alledrie mee, of schuif aan bij de bespreking die je het meeste aanspreekt.

1novemberhet-internet-is-stuk

Het internet is stuk

Eerder bespraken we Lurking: How a Person Became a User van Joanne McNeil en The Disconnect: A Personal Journey Through the Internet van Roisin Kiberd.

Marleen Stikker’s Het internet is stuk: maar we kunnen het repareren (2019) is het laatste boek in deze driedelige boekbespreking. We bespreken dit boek op 1 november. In Het internet is stuk onderzoekt de auteur wat er misging met het internet en hoe we onze digitale soevereiniteit kunnen terugwinnen door de mens en niet de economie centraal te stellen, onze data te beschermen, en onze technologieën te doorgronden.

Marleen Stikker krijgt een eredoctoraat op De Vrije Universiteit Amsterdam. Als oprichter van ‘Waag’, een future lab voor technologie en samenleving, is zij pleitbezorger voor een duurzame omgang met technologie. Luister hier naar de aflevering van de podcast Kunststof waar zij te gast is.

Lees je mee? We bespreken Het internet is stuk: maar we kunnen het repareren op maandag 1 november om 20.00 uur. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

Meld je aan via info@oddstream.nl.

Oddstream kunst & technologie is onderdeel van de Lindenberg Cultuurhuis.

Maandag 1 november 2020 | 20.00-22.00 uur | Studio Oddstream (aan het binnenplein van de Lindenberg: Ridderstraat 23, Nijmegen)

Vul hier uw zoekopdracht in