Oddstream Book Club

In de Oddstream Book Club lezen we boeken die een vernieuwend, radicaal, poëtisch of kritisch perspectief hebben op technologie. Vanwege de huidige situatie zullen we de Book Club dit keer online laten plaatsvinden door middel van een videogesprek. 

Luisteren naar audiodrama ‘Immunities’

Deze editie van de Oddstream Book Club maken we weer een uitstapje naar science fiction! 

Onze huidige situatie wordt door sommigen ook wel vergeleken met een invasie door aliens. Wezens dringen onze maatschappij en ons lichaam binnen, en we moeten op zoek naar manieren om met deze wezens om te gaan en te verslaan. 

Kan science fiction ons goede handvaten bieden om actuele ontwikkelingen in een nieuw daglicht te zetten? 

In deze online editie van de boekenclub luisteren we naar het eerste seizoen van ImmunitiesImmunities is een audiodrama over de overlevenden van een buitenaardse invasie. Ze moeten bepalen hoe ze hun nieuwe leven moeten leiden omringd door mensen die eruit zien als zij zelf, en die zij ooit hebben gekend.  

» Klik hier om Immunities te luisteren.«

Om het hoorspel in context te zetten, luisteren we ook naar The Fungus Among Us, een aflevering uit 2018 van Flash Forward Pod. In deze podcast worden mogelijke toekomstscenario’s onder de loep genomen en gekeken hoe realistisch ze zijn. 

»Klik hier om The Fungus Among Us te luisteren. «

Tot slot lezen we de volgende recente (korte) artikelen over de pandemie in relatie tot fictie en science fiction: 

» What fictional pandemics can teach us about real world survival «

» The Pre-pandemic Universe Was the Fiction «

Luister en lees je mee? We bespreken Immunities en de andere fragmenten in een videogesprek op maandag 18 mei om 20.00 uur.  Meld je aan via info@oddstream.nl. Je krijgt de details van het videogesprek via e-mail doorgestuurd. 

Oddstream kunst & technologie is onderdeel van de Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen.

Maandag 18 mei 2020 | 20.00-22.00 uur | videogesprek (details volgen per mail na aanmelding)

Vul hier uw zoekopdracht in