Oddstream Book Club

In de Oddstream Book Club lezen we boeken die een vernieuwend, radicaal, poëtisch of kritisch perspectief hebben op technologie. Deze zomer doen we een deep dive in het internet met maar liefst drie boeken! Lees ze alledrie mee, of schuif aan bij de bespreking die je het meeste aanspreekt.

28-junilurking

Lurking

Het eerste boek dat we gaan bespreken is Lurking: How a Person Became a User van Joanne McNeil. Dit boek verscheen in 2020 en bestaat uit een bondige, maar tegelijkertijd ook veelomvattende persoonlijke geschiedenis van het internet dat voor het eerst vanuit het perspectief van de gebruiker wordt geschreven.

De andere boeken die we gaan lezen zijn de essaybundel The Disconnect: A Personal Journey Through the Internet (2021) van Roisin Kiberd en Marleen Stikker’s Het internet is stuk: maar we kunnen het repareren (2019). Deze gaan we respectievelijk 6 september en 1 november bespreken.

Lees je mee? We bespreken Lurking: How a Person Became a User in een videogesprek op maandag 28 juni om 20.00 uur. Meld je aan via info@oddstream.nl. Je krijgt de details van het videogesprek via e-mail doorgestuurd.

Oddstream kunst & technologie is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis. 

Maandag 28 juni 2021 | 20.00-22.00 uur | videogesprek (details volgen per mail na aanmelding)

Vul hier uw zoekopdracht in