Oddstream Book Club x De Wintertuin

Vanaf mei gaat er een gloednieuwe reeks van de Oddstream Boekenclub van start in samenwerking met Wintertuin. In een maandelijkse bijeenkomst bespreken we een boek over technologie. Iedere editie wordt afgetrapt door een schrijver van Wintertuin. Deze brengt het gesprek op gang met een korte voordracht rondom het boek dat centraal staat. Het mooie is dat je het boek niet gelezen hoeft te hebben om mee te praten. Sterker nog, misschien wil je na deze bijeenkomst het boek juist wel gaan lezen.

boekenclub-wintertuin-julian-mostert

Zeros and ones

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 31 mei van 19:30 – 21:00 uur.  Het boek waar we in zullen duiken is Zeros and Ones van Sadie Plant. Dit boek betwist het geloof dat de mens ooit controle had over zijn eigen handelen, de planeet of zijn machines, en stelt dat onze controledrang stevig op de proef wordt gesteld door nieuwe inzichten van de wetenschap zoals de chaostheorie. Plant betoogt op een gepassioneerde manier dat  het oude onderscheid tussen man, vrouw, natuur en technologie radicaal moet worden omgegooid. Maar ja, hoe gaan we dat aanpakken?

Schrijver van de Wintertuin:

Max Hermens (1991) schrijft proza. Zijn werk verscheen onder andere in Das Magazin en op rekto:verso, deFusie, Hard//hoofd, De Optimist en De Internet Gids. Hij droeg onder meer voor op het Valkhoffestival, festival De Oversteek en het Wintertuinfestival. Daarnaast geeft hij schrijfcursussen op de Radboud Universiteit, en les op ArtEZ. Zijn verhalen gaan over het platteland en de natuur, en over kinderen die op onbenullige avonturen gaan. Deze verhalen worden gebundeld in het chapbook Toch zonken ze niet, dat in 2019 bij Wintertuin Uitgeverij verscheen.

Oddstream Boekenclub i.s.m. de Wintertuin // Dinsdag 31 mei // 19.30 – 21.00 uur  // in Studio Oddstream // Tickets €5 via de website van de Lindenberg

Oddstream kunst & technologie is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen

Vul hier uw zoekopdracht in