Over Oddstream

Oddstream is een platform voor kunst en technologie, en is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. Oddstream organiseert exposities, artist-in-residences, onderwijsprogramma’s,  workshops en informatie-uitwisselingen.  Oddstream is daarnaast regelmatig onderdeel van de kunstprogrammering op evenementen en festivals.

Ontstaan van Oddstream

Oddstream is in 2007 begonnen als een jongerenuitwisseling in multimediaprojecten. In 2011 werd het eerste Oddstream Festival georganiseerd. Sindsdien hebben er exposities plaatsgevonden bij de Lindenberg (Nijmegen), het Honigcomplex (Nijmegen) en de Eusebiuskerk (Arnhem). Begin 2018 opende Studio Oddstream aan het binnenplein van de Lindenberg.

Studio Oddstream

Studio Oddstream bevindt zich aan de linkerkant van het binnenplein van de Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen.

De foto’s zijn gemaakt door Henk Beenen van Nijmegen Cultuurstad.
Klik hier voor meer informatie over Studio Oddstream.

Medewerkers

Oddstream werkt met een vast team, aangevuld met diverse freelancers en vrijwilligers. Het vaste team bestaat uit:

 • Lieke Wouters
  Lieke Wouters Artistiek leider, curator, fondsenwerving
 • Anne Hermsen
  Anne Hermsen Curator
 • Moniek Klabbers
  Moniek Klabbers Projectleider, productie
 • Lotte Wijfje
  Lotte Wijfje Communicatie
 • Ruben Maurits
  Ruben Maurits educatie

Onze missie

Oddstream is een innovatief platform op het snijvlak van kunst en technologie in Oost Nederland. Oddstream produceert, ontwikkelt, draagt kennis over en maakt zichtbaar. Oddstream kijkt verder. De organisatie biedt mogelijkheden voor kunstenaars, makers en het publiek om kritisch natedenken over en creatief omte gaan met technologie.

Oddstream wordt gedreven door een autonome visie op kunst en technologie en neemt daarbij een techno-realistisch standpunt in. De organisatie initieert en faciliteert de dialoog en het experiment, zodat belanghebbenden een eigen visie over de relatie tussen kunst, technologie en de maatschappij kunnen formuleren.

Dit is Oddstream

Vul hier uw zoekopdracht in