Stel je voor…

Stel, het internet valt uit en start niet meer op. Zwart scherm. Einde verhaal. Zouden we dan in staat zijn om eigen netwerken op te zetten? Hoe zou zo’n alternatief netwerk eruitzien? En als we dan toch bezig zijn, mag dat alternatief dan meteen een beetje eerlijker, veiliger en onafhankelijker? 

thumbnail

Workshop Build your own network

Tijdens de workshop Build Your Own Network maken we onder begeleiding van Michiel Klaarwater een geïmproviseerde WiFi-antenne. Zou het lukken om de antenne te bouwen, een eigen netwerk op te zetten om zo Mark Zuckerberg en zijn kompanen van de Big Tech te omzeilen? Wie weet krijgen we onze antennes wel aan de praat. Tijdens het maken gaan we met elkaar in gesprek over hoe een alternatief internet er uit zou kunnen zien en waarom een nieuw internet geen overbodige luxe is.

Tijdens deze workshop leer je een eigen antenne bouwen.  Twee linkerhanden is geen probleem, de workshop is voor iedereen toegankelijk. Bij de workshop is een goede lunch inbegrepen. Na afloop van de workshop kun je meten hoe ver het bereik is.

Oddstream kunst & technologie is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis, Nijmegen.

Zaterdag 12 november 2022 | 12.00-16.00 uur | Studio Oddstream | tickets a €35,- koop je binnenkort via de website van de Lindenberg

Vul hier uw zoekopdracht in